Telefoon: 0113-548479
E-mail: info@benbbijsaartje.nl
OMGEVING

Rust en ruimte, een weids landschap en de mooie natuur zijn karakteristiek voor de directe omgeving van Saartje’s Theetuin en B&B.
In de nabijheid vindt u verschillende fiets- en wandelroutes. Op enkele minuten loopafstand ligt de zeedijk van de Westerschelde, daar vindt u het oude verdedigingsfort Ellewoutsdijk, wat in het hoofdseizoen soms te bezichtigen is. Bovenop het Fort staat een uitkijkpost met een mooi vergezicht over de Westerschelde.
Enkele honderden meters verder komt u bij het vroegere landbouwhaventje wat nu in gebruik is als jachthaventje.
Aan de landkant van de zeedijk ligt, tegenover het Fort, de mooie oude “inlaag 1887” en de nieuwe inlagen, in 2005 ontstaan door de aanleg van de Westerscheldetunnel, een vogelreservaat met een uitkijkpost. Aan de landkant van de zeedijk kunt u wandelen langs de inlaag en zo de vogels “spotten”.
Een rustig fiets- en wandelpad langs het water van de Westerschelde voert u desgewenst tot aan het dorpje Borssele, bekend van de kerncentrale en het natuurstrandje “de Kaloot”.
Saartje’s Theetuin en B&B is aangesloten bij een leuke fietsroute “het Wienkeltjespad” welke voert langs diverse leuke streekwinkeltjes, kaasboerderijen boerderijwinkeltjes, diverse theetuinen en B&B's. Deze fietsroute komt o.a. door het unieke heggenlandschap rond het leuke dorpje Nisse, gelegen in het Landschapspark Borsele met vele knusse dorpjes gelegen in een rustig gebied.
Op korte afstand kunt u de steden Goes, Middelburg, Vlissingen, Veere, Terneuzen en Zierikzee bezoeken, stuk voor stuk beslist een bezoekje waard
Vlakbij Ellewoutsdijk ligt de ingang van de Westerscheldetunnel naar Zeeuws-Vlaanderen.
Daar vindt u naast Terneuzen leuke plaatsjes als Hulst, Aardenburg, Groede, Sluis en Sint Anna ter Muiden, ook België is dan niet ver weg.
Wat is er verder in de directe omgeving?:
-Goes (ca. 20 min. met de auto), Goese golfbaan, kinder- en speelboerderij, zwemparadijs met golfslagbad en tropische kas, weekmarkt, leuke eettentjes en boetiekjes.
-Het stoomtreintje Goes - Borssele van Goes naar Hoedekenskerke, onderweg stopt het treintje bij Berkenhof'sTropical Zoo en op het eindpunt vindt u “de Buffer” met een minitreintje, een koffiehoek met souvenirwinkeltje en een oud snoepwinkeltje. U kunt ook de korenmolen en de kerk bezoeken of het Jachthaventje;
-De schaapskooi tussen Nisse en Heinkenszand;
-De wijnboerderij Boonman te Nieuwdorp;
-Het bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp;
-Het fruitteeltmuseum in Kapelle;
-Klompenmakerij en korenmolen in Heinkenszand.
Diverse andere musea en attracties (brochures aanwezig).
Klik hier voor foto's